De gemiddelde Portugese keukenkast lijkt slechts twee smaakmakers te kennen: zout en nog meer zout

Mijn essay in de Volkskrant: Ergens, in een vergeten keukenkastje in Lissabon, moet nog een stoffig kruidenpotje staan dat herinnert aan glorieuzere tijden. Een tijd waarin Portugese koks niet alleen de wereld verkenden, maar ook durfden te experimenteren met meer dan alleen zout en nostalgie. Misschien is het tijd om die pot weer te openen, al was het maar om de geest van Vasco da Gama rust te geven – want zelfs de meest geharde ontdekkingsreiziger verdient beter dan eindeloos doorgekookte bacalhau.

Lees verder op Volkskrant.nl of hier zonder betaalmuur.

Over de auteur

Ramon is verhalenverteller en tekstschrijver, opiniemaker, social media pionier, crisismanager, bedrijfsadviseur en tour operator voor Kilimanjaro-beklimmingen. Zijn werk is opgenomen als Digitaal Erfgoed door UNESCO en uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar. Hij publiceert onder meer in De Volkskrant, het NRC, Columbus Travel en Arts & Auto. Hij woont in Phnom Penh, Cambodja.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *