Ik moest me ergens even voorstellen.

Mijn naam is Ramon en ben mezelf serie-ondernemer gaan noemen. Toch klinkt “serial entrepreneur” wel iets spannender.

Vrienden zouden zeggen dat ik rare dingen doe, omdat ik nooit vast wil zitten op een kantoor of in een urban rat-race, en omdat ik altijd iets geweldigs bedenk. Rustig: niet al die geweldige dingen werken, maar dat is ook goed. Zelfs van de kleinste fouten kun je leren en ik ben heel goed in fouten maken.

Toen ik jong was, aan het begin van deze eeuw, creëerde ik een van de eerste sociale media ooit, waarmee ik erin slaagde om gratis de wereld rond te reizen dankzij mensen die me uitnodigden via mijn website www.letmestayforaday.com. Gelukkig heeft UNESCO ervoor gezorgd dat dit digitale erfgoed voor altijd bewaard blijft. Geloof me, ik gebruik dát feit meer dan het hebben van een CV. (Het inspireerde de mensen om Couchsurfing te creëren méér dan dat het één Zuckerberg inspireerde, neem ik aan)

Daarna runde ik een kroeg en schreef ik een boek, terwijl ik op maandagavonden een reisprogramma presenteerde op NPO Radio 1, als ik geen klusjes had voor verre expedities voor Columbus Magazine of Max Models.

Na vervolgens meer dan 10 jaar in Cambodja te hebben gewoond, waar ik drie kleine filmhuizen in de hoofdstad runde, verhuisde ik naar Tbilisi, Georgië, naar Casablanca, Marokko en zelfs naar Lissabon, Portugal. Ik denk dat ik een verandering van atmosfeer nodig had en de tropische hitte verruilde voor seizoenen, bergen en kaas. Minder tropische ziekten (geloof me, mijn boekje is vol en mijn zorgverzekering heeft genoeg van mij) en meer wijn. (Ondertussen lees je dit en woon ik tijdelijk in Nederland, waar ik tijdelijk house sitter ben en informatie-avonden voor de Expeditie Kilimanjaro organiseer).

Momenteel ben ik actief als dromer, copywriter, transcreator, social media assistent en ben ik online marketing adviseur. In mijn vrije tijd organiseer ik beklimmingen van de Kilimanjaro en bak ik alcoholische cupcakes voor de lokale bevolking, die ik Shotcakes noem.

Geloof me.

Ga je dromen achterna, zelfs als ze ver weg zijn. Of onbereikbaar lijken. Het leven van je dromen is de meest bevredigende reden om te leven.

Ramon werd bekend om zijn bijzondere wereldreizen zonder een cent uit te geven en is momenteel werkzaam als freelance schrijver, vertaler, social media deskundige, marketing consultant en tour operator. Zijn werk is opgenomen als Digitaal Erfgoed door UNESCO.

2 reacties On Ik moest me ergens even voorstellen.

  • Jouw boek woont al een jaar of 15 in mijn boekenkast, en was helaas nog steeds ongelezen. Nu net in begonnen, en na 30 pagina’s vraag ik mij al ernstig af waarom ik er niet meteen in begonnen was nadat ik het gekocht had. Het perfecte boek voor mij! En goede een alternatieve manier om te reizen nu het even niet zo makkelijk kan. Nu eerst je boek lezen en dan deze website eens goed bekijken om te zien wat je verder nog allemaal gedaan hebt/doet .

Reageer:

Your email address will not be published.

Site Footer