Ik moest me ergens even voorstellen.

Mijn naam is Ramon en ben mezelf serie-ondernemer gaan noemen. Toch klinkt “serial entrepreneur” wel iets spannender.

Leuk nieuwtje? Ik mag mezelf niet scheren omdat ik ben gevraagd voor filmopnames van een aantal epische drakenhuis-gebeurtenissen in een Noord-Afrikaanse woestijn. Ik sta geregistreerd als “behaarde beeldvulling”.

Vrienden zouden zeggen dat ik rare dingen doe, omdat ik nooit vast wil zitten op een kantoor of in een urban rat-race, en omdat ik altijd iets geweldigs bedenk. Rustig: niet al die geweldige dingen werken, maar dat is ook goed. Zelfs van de kleinste fouten kun je leren.

Na meer dan 10 jaar in Cambodja te hebben gewoond, waar ik drie kleine filmhuizen in de hoofdstad runde, verhuisde ik naar Tbilisi, Georgië. Ik denk dat ik een verandering van atmosfeer nodig had en de tropische hitte verruilde voor seizoenen, bergen en kaas. Minder tropische ziekten (geloof me, mijn boekje is vol en mijn zorgverzekering heeft genoeg van mij) en meer wijn.

Toen ik jong (en mooi) was, aan het begin van deze eeuw, creëerde ik een van de eerste sociale media ooit, waarmee ik erin slaagde om gratis de wereld rond te reizen dankzij mensen die me uitnodigden via mijn website www.letmestayforaday.com . Gelukkig heeft UNESCO ervoor gezorgd dat dit digitale erfgoed voor altijd bewaard blijft. Geloof me, ik gebruik dát feit meer dan het hebben van een CV. (Het inspireerde de mensen om Couchsurfing te creëren dan dat het één Zuckerberg inspireerde, neem ik aan)

Daarna runde ik een kroeg en schreef ik een boek, terwijl ik op maandagavonden een reisprogramma presenteerde op NPOradio1, als ik geen klusjes had voor verre expedities met Columbus Magazine of Max Models.

Momenteel ben ik actief als dromer, copywriter, transcreator, social media assistent en ben ik online marketing adviseur. In mijn vrije tijd organiseer ik beklimmingen van de Kilimanjaro en bak ik alcoholische cupcakes voor de lokale bevolking, die ik Shotcakes noem.

Geloof me.

Ga je dromen achterna, zelfs als ze ver weg zijn. Of onbereikbaar lijken. Het leven van je dromen is de meest bevredigende reden om te leven.

Reageer:

Your email address will not be published.

Site Footer